söndag 2 november 2008

Veckans matsedel


Måndag: Portionspaj med köttfärs alt. skinka och mozarella
Tisdag: Potatis och purjolöksoppa med färska frallor
Onsdag: Stuvade makaroner med blommig falukorv
Torsdag: Fisk i ugn med ris
Fredag: Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och potatis
Lördag: Estafado (ångad gryta) på kött och grönsaker
Söndag: Pasta Carbonara

Vi ska försöka röja vår frys lite på matrester och lite annat smått som legat kvar i månadssluten. Det brukar inte vara så mycket det handlar om, eftersom vi planerar så väl. Men några portioner köttfärssås blir lätt innehållet i några pajjer tillsammans med lite mozarella. Påläggs-skinka som legat i frysen blir också ett bra innehåll i resterande pajer. Vi fuskar lite med pajerna och köper färdigfrysta skal från danska Hatting. De ligger i 4 pack, inte jättebillga i inköp, men så pass tidsbesparande och i god kvalitet att det överväger.
Och övervarande pajer fryses lätt in och äts till lunch under veckan.

Inhandlingslistan blir billig denna vecka då vi har det mesta hemma. Om det inte skulle det varit fallet skulle den sett ut så här:

500 gr köttfärs, 200 gr rökt skinka, 1 falukorvsring, 3 fiskblock, 2 hela kycklingar, 1,2 kg rulle eller rostas, 300 gram bacon el sidfläsk, 3 pkt hatting pajskal, 3 pkt mozarella, 15 ägg, 5 kg potatis, 2 palsternackor, 1 kg morötter, 4 paprikor, 1 pkt jäst, 1 kg makaroner, 3 l mjölk, 5 dl grädde, 1 kg ris, 1kg spaghetti,5 gula lök.

Och så upprepar jag såklart att jag plockar bort det jag redan har hemma, och lägger till bröd pålägg och annat som behövs/saknas. Ungefärlig middagsskostnad denna vecka är runt 800-950:-. Såklart lite beroende på om man kan få tag på den möra rullen för normala 89:- kg eller om man måste köpa den betydligt dyrare rostasbiten till lördagsrätten.

Inga kommentarer: